♥ TRANSLATION TOOL AT THE BOTTOM OF THE PAGE! ♥

lördag 12 mars 2011

DEEP WATERS

Jag har sovit i 14 timmar. Har noll energi. Ska tvinga mig själv att simma i alla fall, sen ska jag luncha med Stella och hennes bebis Dylan. Jag vill veta vad man ska äta om man inte vill äta (mer) godis, inte vill äta knäppa näringsdrycker med E-ämnen och skumma saker men vill stoppa en rasande viktnedgång. Mina tuttar är inte sådär stora anymore btw, det är den snygga baddräkten som trycker på dem. Jag har gått ned nästan 4 kilo på en vecka, jag vet inte om det är träningen eller om min mage ska börja cepa sig igen. Vill ha tips men inget kött, helst inte nötter för jag gillar inte smaken av rena nötter - inte ren avokado heller. Just nu äter jag fjällfil med krossade linfrön och solrosfrön och honung, buffelmozzarella och kokta ägg inbetween meals. Jag är rädd, vad är fel, vad äta? 

TIPS på helst ekologiska, definitivt nyttiga saker man kan äta som inte kräver tillagning eller smakar råtta, tack!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kul, jag äter också fil med linfrön..men jag försöker gå ner i vikt. Jag går upp i vikt när jag goffar kolhydrater, men det är ju inte säkert att du kommer göra det. Det är ju ganska individuellt hur våra kroppar fungerar. Kolhydrater + fett är oftast en bra kombo. Mackor med smör, bullar och likande.
Lycka till! Du är bäst! Puss.

Emma Veronica Johansson sa...

Anonym: Men jag vill inte äta något onyttigt som är dåligt för kroppen i det långa loppet. Fett köper jag, men på vad? Jag kan ju inte dricka olivolja ur flaskan? Kolhydrater kan jag bara äta i måttliga mängdet, jag får jag ont i magen av dem. Jag behöver mer tips på mellanmål och snacks som är mycket kalorier men bra sådana!

Anonym sa...

en shot olivolja morgon/kväll funkar för mig. tål du mjölkprodukter kan du dricka grädde

Emma Veronica Johansson sa...

Anonym: Jag shottar redan linfröolja. Kan jag inte bara äta oliver, i stället eller är du en annan sak? Grädde vet jag inte om det är så nyttigt för hjärtat att dricka...?

Anonym sa...

Den fetaste grekiska yoghurten. Sedan häller du lite honung o typ valnötter över.

Några kokta ägg + keso på en macka är också bra mellanmål med nyttiga fetter + frukt till det.

Men du kanske håller på att bli sjuk? Då är det inte konstigt om kroppen reagerar som den gör. Den behöver antagligen all näring den kan få till att bekämpa det du mår dåligt av (och då spelar det inte så jättestor roll vad du äter..)

Men lycka till och hoppas du mår bättre snart!
Har du kollat så du inte e pollenallergisk förresten? Det kan man bli helt jävla däckad av


Rebecca

Anonym sa...

Calcium i mjölkprodukter (fil, ost) är även kopplat till viktnedgång, men kanske inte 4 kilo på en vecka. http://www.weightlossresources.co.uk/weight_loss/weight_loss_tips/milk_calcium.htm

rebecka sa...

Krossade linfrön verkar weird att äta om man vill gå upp i vikt eller? hela linfrön används som typ laxering men krossade är väl en annan sak...Plus att man kan få cyanidförgiftning.. "Slutligen bör påpekas att rökning innebär en påtaglig exponering för cyanid, vilket kan behöva beaktas i sammanhanget. Den inhalerade röken från en cigarett kan innehålla mellan 10-550 mikrogram cyanid" <- särskilt om du är rökare.(källa: http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Vaxtgifter/Linfro/)

Om du skall äta något som inte är tillagat innebär det att du även utesluter mixer? För olika smoothies brukar väl vara ganska bra...
Jag gillar frusen banan,ofrusen banan, kokosmjölk och frusen spenat(eftersom spenaten inte smakar något men är nyttig..) som smoothie men den är ju inte särskilt matig/nyttig :D

men hittade fem recept på smoothies som verkar bra.

Äpple-bladkål-citron
4 äpplen
Saften från 1/2 citron
5 bladkålsblad (grönkål är en sorts bladkål, övers. anm.)
5 dl vatten


Persika-spenat
6 persikor
2 nävar spenatblad
5 dl vattenMango-ogräs
2 mango
1 näve ätbart ogräs t ex målla, brännässlor, portlak etc
5 dl vatten


Jordgubb-banan-roman
5 dl jordgubbar
2 bananer
1/2 bukett romansallad
5 dl vatten


Päron-bladkål-mint
4 mogna päron
5 bladkålsblad (grönkål är en sorts bladkål, övers. anm.)
1/2 bukett pepparmynta
5 dl vatten

(källa: http://friendlyfruits.se/friendlyfruits.se/friendlyfruits-boken.html)

mvh

Anonym sa...

Precis som de ovan rekommenderar jag smör (riktigt smör, inte margarin eller nåt annat skit) på mackan, ägg är jättebra också. Grekisk/turkisk yoghurt med 10% fett, eller koka linsgryta (eller annan gryta) med massa olja och/eller smör i.

Anonym sa...

synd du inte gillar nötter annars kan du ju kränga i dig en sked jordnötssmör lite då och då. och massa frukt en banan är ju typ 100 kcal. Sen borde du kolla så du inte har diabetes eller problem med sköldkörteln. Min syrra rasade i vikt när hon hade dibbe.

Ingrid Chipsson sa...

Nutella på korvbröd!

Det är gott, det.