♥ TRANSLATION TOOL AT THE BOTTOM OF THE PAGE! ♥

tisdag 5 april 2011

FOTNOT: I'VE GOT MORALS, YES I DO! I'VE GOT MORALS - HOW 'BOUT YOU?!?

 Ganska ofta tänker jag mig in i situationer jag aldrig kommer sättas i och tänker på vad jag skulle säga om jag hamnade i den ändå, bara för att vara garderad eller bara för att vara lite ahead of the game that probably doesn't exist och när jag duschade nyss tänkte jag på babymamas som säger -Tänk på barnen i Afrika när deras barn inte vill äta upp deras megaportioner av äckligt guck till chem lab-mat och jag tycker att ett lämpligt svar vore -Borde inte du som är vuxen och står för matinköpen tänka på barnen i Afrika i stället för att ständigt köpa och/eller tillagar mer mat än vad som går åt. Skulle vilja ha lite stats på vad oddsen att jag själv hamnar i denna situation är, men man vet aldrig. Min mama aldrig sagt det, minns inte vad hon sa i stället eller om hon bara gjorde väldigt well-sized portions för ett barn men det är ju inte direkt relevant just nu. 

Den senaste tiden har jag mer än en gång hamnat i läskiga situationer som påminner mig om Shutter Island (som jag enligt theorygooglers inte fattade men enligt mig fattade bättre än googletheory-posters) där jag som anser mig själv vara en inte mindre än vanligt intelligent, well-adapted (well, slightly) och vän av ordningen helt plötsligt attackeras av en mobb av moralipanikbenägna PK-människor som verkar lite väl säkra på vad god moral, rätt, fel och bara the spawn of satan är och i vilka jag helt plötsligt bara framstått som en ranting lunitic och på mina vältaliga argument har jag bara fått ca -Men det är ju OLAGLIGT/INTE RÄTT alternativt -Won't someone PLEASE think of the CHILDREN! som svar oavsett vad jag påpekar om kultur, protestantism, statistiktolkning och annat krafs. Mycket obehagligt men jag måste helt enkelt förbereda mig bättre rent mentalt på dessa situationer, så jag inte blir så ledsen av dem, för det är inte ett option att stoppa huvudet i sanden och bara umgås med the cult of free minds, culture porn and what-not, man måste ju ha örat mot rälsen va! Jag gillar och har hopp om alla, till och med massmördare faktiskt, även om jag blir lite livrädd av tvärsnittets nazisyn att se på saker!

Moral bertyder ca "proper behavior of a person in society" och Proper betyder ca "one's own, particular to itself". Kommentera gärna på denna fakta!
Källa: Online Ethymology Dictionary

3 kommentarer:

sara sa...

i såna fall tolkar jag moral som anarki (och det är ju inte kattskit)!

Ingrid sa...

Epiktetos, stoisk mästare i dygt och moral, says:

"Glöm aldrig, när någon säger någonting elakt till dig eller gör någonting ont mot dig, att han tror sig ha rätt att säga eller göra så. Han kan ju inte gärna följa dina åsikter, han följer naturligtvis sina egna. Dömer han orätt, är skadan alltså hans egen; det är han själv som blir lidande. Håller han en riktig samordning av två satser för falsk, är det inte satserna som lider skada utan han själv som bedrar sig.
Om du ser saken på detta sätt, kan du bevara ditt lugn varje gång du blir klandrad. Du behöver bara tänka: 'Det är HANS uppfattning det'."

Nu vet jag inte hur mycket det där skulle hjälpa exempelvis mig i vardagen... jag blir alltid så fruktansvärt arg och besviken när sådant som du skriver om händer... :( :( :( PK-människor, WHYYYYYYYY!?!?!?!?

Jasmine sa...

Hej Emma! Kul att se dig börja blogga igen, blev så ledsen när du slutade på din förra. Hur tar man sig till om man vill mejla dig? Jag mejlade dig för cirka ett år sen eller något och frågade om jag kunde köpa din rosa klänning om du kommer ihåg och du svarade att du skulle tänka på det men fick sen inget svar efter det. Är fortfarande lite kär i den så därför måste jag fråga igen..

Jättetacksam för svar.

Kram!