♥ TRANSLATION TOOL AT THE BOTTOM OF THE PAGE! ♥

torsdag 6 oktober 2011

TILL DEN DET ANBELANGAR
Faaaan, hur ska vi ha det nu?? Jag fick för mig att den "personliga" bloggen som koncept var passé och tröttnade även på känslan av att min blogg var en publik arena som som jag bara råkade befinna mig på och där det är pöbeln som dikterar à la nån gammal bonnateater från 1300-talet. Man går ju inte till Dramaten och kastar skulor på ensembeln bara för att det inte fallet en på läppen. Man tackar för sig, glider ut lite diskret och påminner sig själv om att inte gå dit igen eller?

När ni kommer till min blogg borde ni fan ha samma manners som om jag hade bjudit in er till mitt hem. Detta betyder ju inte att man inte kan uttrycka en åsikt eller måste hålla med mig men att tycka att jag ska svälja personliga påhopp eller annat trams utan att få påpeka felaktigheterna i detta och dessa - det är bullshit - för så skulle ni antagligen inte våga bete er om ni träffade mig. För då skulle alla tro att ni var psykiskt labila och det vill ni inte.

Vill man framföra konstruktiv kritik kan man göra det med klass, en signatur och ett ödmjukt sinne, tycker jag. Allt annat känns omodernt och åttiotalist-divalatigt. Smaklös "jag säger bara vad jag tycker när jag säger att du är patetisk och om du blir ledsen är ditt ditt problem"-mentalitet har ersatt taktfull diskussion och witiness. Detta hänger väl ihop med hela debatten om kommentatorsfält och anonymitet på internet. Jag skulle inte vilja ha kommentatorskontroll för är världen lite ful och människor enfaldiga så vill jag hellre belysa det än dölja det (vill inte fucka upp statistiken) men det är bara så jävla lamers och gör mig uppgiven att människor över högstadieålder sitter framför sina ruttna gamla Asus och leker Internetallan without a cause.

Med detta spontansagt - är det helt mobbat att blogga nuförtiden eller?? Finns det "kvalitetsläsare" kvar eller är det bara mupparna kvar där ute på vilda webben? Händer ju knappt något på Facebook längre!

P.S. Jag tyckte för övrigt att jag en period var blessed med mycket intelligenta och öppna läsare. Vad gör ni nu? Läser böcker och streamar P2?

23 kommentarer:

sara alf sökare sa...

Hej. Eh. Jag skulle kalla mig själv för kvalitetsläsare, men å andra sidan kommenterar jag inte så ofta. Gillar din blogg dock. Jag har nog börjat dissa internät lite nu tror jag faktiskt, men allt som är läsvärt/tittvärt är ju faktiskt det även om det är på...the internet. Faktiskt.

Levis sa...

Välformulerat. Förstår inte heller hur folk beter sig, och hur de envist klamrar sig fast vid saker de uppenbarligen irriterar sig något infernaliskt på?

Jag antar att man aldrig riktigt kan bli fri dem, antagligen inte ens om man begränsar kommentarerna till de som har Blogspotlogin (eller någon annan typ av login av något slag), men jag tycker det är jävligt bra att du tar upp problemet.

Jag har alltid gillat din blogg (följde din förra innan), men kommenterar sällan. Vet inte riktigt varför, men är väl lat på det viset. Har funderat på att börja kommentera mer överlag, då jag alltid kan motivera mina åsikter, eller varför jag känner som jag känner.
Enough about me. Vill bara säga nu som en liten slutkläm att: fortsätt blogga om du känner att det ger dig något. Om det känns mer jobbigt än givande/kul/whatever så sluta, eller lägg bloggen på is ett tag. Bloggidle:a! Så brukar jag göra.

Tjipp!

Anonym sa...

Kan inte Kissie eller Elsa Billgren eller någon annan som skriver helt meningslösa saker utan minsta talang för formuleringar känna såhär istället. Jag blir så ledsen på att du som faktiskt kan uttrycka dig i text blir less på bloggformatet. Problemet med världen är typ att de som är korkade är så säkra på att de har mandat att uttrycka sig och att de som är roliga att lyssna på är så obenägna att prata på. Jag har jättemycket inspiration av att läsa ditt cpskadade/geniala språk.
Jag har aldrig kommenterat någon blogg någonsin förut. OBS, sant. Faktiskt 100%sant. Hälsningar Ann Åström

agnesjenny.andreasson sa...

Trogen kvalitetsläsare (eller något sådant?) Gillar inte att kommentera, känns lite uppmärksamhetskrävande. Men jag gillar dig.

brita sa...

om 100 år kommer bloggen att räknas som en ny konstform, jag är helt säker. din blogg har varit en av mina favoritbloggar på hela internet, men jag har nog aldrig kommenterat. däremot kommenterade jag ilsket på en annan blogg igår och kände mig på så vis träffad av den här texten. eller egentligen, jag tycker inte det var ilsket, jag tycker vi hade olika åsikter och gillar inte när folk går till personangrepp.

bloggen (eller internet öht) borde ju vara en utmärkt plats för debatt och utveckling av åsikter och teorier, men tyvärr (eller det här gäller väl för hela internet) så får man antingen välja mellan att gulla ihjäl varandra och hålla med om exakt allt, eller kasta pajer. vet ej.

önskar du kom tillbaka, avgudar din känsla för smak och ditt omdöme överhuvudtaget. känner mig smartare efter att ha läst din blogg. jo. tack och hej!

Anonym sa...

ps. vilken snygg rygg den där badande kvinnan har.

rainbowpeacock sa...

Vi tittar på din ouppdaterade blogg en gång om dan, haha.

Nämen seriöst: keep on keeping on! Själv har jag mest blogg och twitter som någon slags egna anteckningar som inte är menat för någon annan. Men om du slutar blogga är fenomenet officiellt dött precis som fb, och i så fall måste du börja med Instagram eller sätta fart på Twitter. Your call.
Stay black!

Alma sa...

Jag tycker du är en stor inspirationskälla, som tex nu. Jag ska på sittning och behöver smink inspiration.

kram

Alma

Anonym sa...

alla som har kommenterat tidigare under det här inlägget har en poäng.
tror också att många av de som faktiskt är intressanta/roliga att höra ifrån inte alltid vill bli hörda.

jag har alltid gillat din blogg och som någon annan skrev känner jag mig smartare efter att ha varit här inne.
har aldrig kommenterat här förut dock och gör det ytterst ytterst sällan hos andra bloggare.

tråkigt nog är det väl så att hur mkt man än tycker om att läsa eller ta del av något som en bloggare postar så har man inte alltid något att säga tillbaka.

negativa känslor leder mer ofta till att man behöver skrika ut sin frustration och det är jävligt synd, jävligt jävligt synd.
vi mer positiva läsare behöver kanske ta in det faktumet och börja göra oss hörda. men för mig är det oftast så att jag är väldigt slapp å trött när jag tar fram datorn för att läsa lite bloggs. som nu, så jag vet att jag kanske skriver osammanhängande, finns dock INGEN ork att korra :)

vad vill jag komma till... hej hej jag tycker jag är en kvalitetsläsare och jag tycker att du ska blogga om det gör dig ngt gott annars inte. förstår att det måste vara vidrigt att få dum innehållslös skit slängd i sitt ansiktet på ens egna blogg.

jag tycker om det du ger på bloggen iaf!

kram clara

Anonym sa...

äsch du är ju bäst ju

kram
s

Anonym sa...

hej. jag är också en sådan som aldrig skriver kommentarer. förstår mig inte på folk som kommenterar för jämnan utan att egentligen säga något. jag tror många söker gemenskap när de älskar det alla andra älskar, eller hatar de alla andra hatar. sen har vi dem som inbillar sig makt genom att trycka ned andra. fuck'em, de är absolut ingenting att ha. nu vet du i alla fall att du har minst nio kvalitets läsare, räcker det?
kram Lova

Rosa sa...

Jag älskar din blogg, tycker att du är helt fantastiskt rolig, intelligent och en av de snyggaste jag sett. Faktiskt!
Jag brukar aldrig kommentera eller läsa kommentarer men detta är ju tragiskt. Tragiska människor. Jävla miffon, vad arg jag blir.
Sluta inte blogga, puss
/Rosa

Anonym sa...

men åhh, börja blogga igen då

Anonym sa...

hehe, ja ungefär så: böcker och p2... :) ett och annat glossy magasin också. jag läser din blogg för att du ofta är så inspirerande och okonventionell, inte så jäkla präktig som en del modebloggare kan vara. kör hårt - du är grym!

Julie fra Norge sa...

Hei! Jeg digger bloggen din. har den som favoritt. du gir meg mye inspirasjon! fortsett å blogge :)

relh sa...

jag gillar din blogg och mår bra av den, fast man blir lite ledsen när du försvinner ifrån oss ibland.


alltså grejen är ju att skitskallarna alltid kommer att finnas. du kan försöka göra nåt åt det men enklast är nog att bara acceptera skiten och inte låta dem påverka dig.
jag tror inte att du är mer drabbad än någon annan. och om det skulle vara så, så är det antagligen en komplimang. i jantelagsland trycks man ner om man är för bra, oberoende och fri.

en annan sak jag undrar: önskar du nåt spec av oss läsare?

ghaz sa...

det här är ett inlägg formulerat direkt från mitt huvud. jag känner _EXAKT_ likadant. från början till slut. måste verkligen krysta fram inlägg, och det är mest för att jag själv tyckere e kul att läsa sen.
aja, jag e en *kvalitetsläsare* som kan manners a.k.a signar ej anonymt.

Drystone sa...

Hej! Kul att du tar upp ämnet om det finns några läsare kvar! Ja, det konstiga är att det jag skriver på i min blogg är egentligen ganska smalt, det handlar om de avtryck i kropp och själ som min grekiska ö lesvos gjort på mig under åren och på min dotter Johanna, som jag tror du känner till, fotograf med egen blogg också. Min heter lesvisomprints.blogspot.com och är på engelska med huvudvikt vid bilderna, men jag ger en hel del av mig sjäölv och skriver för min egen skull och sedan får andra åka med om de vill och det är det många som vill. Kolla gärna in! Jättebra snack du har kring detta med blog. Jo, FB rör på sig, tror det beror på vilka man är med!

Anonym sa...

jag läser din blogg för jag tycker att du är snygg, häftig, ger inspiration och jag önskar att jag såg ut som dig om jag var kvinna.

puss
johnny

Annika sa...

Jag är kaxig nog att påstå att det anbelangar mig (inte töntkommentarerna utan "kvalitetsläsaren"). Jag förstår vad du menar, bloggar som koncept börjar väl bli rätt trist, men å andra sidan så finns det väl inget bättre alternativ just nu. Hatar Twitter t.ex.

Självklart ska man ha manners, jag trodde internetmobbing slutade med användandet av Lunarstorm. Jag tycker definitivt du ska ta bort de kommentarer som bara är uppenbart till för att provocera eller såra, det finns väl ingen anledning att ha de kvar. Men visst - konstruktiv kritik och debatt är bra!

Nu ska jag sätta mig och skriva om mina tankar kring ditt inlägg om Lanvins höstkollektion för 2011 ("när man ändå håller på" liksom).

Lisa sa...

Många bloggar är en diarré av bilder eller text utan eftertanke, blir en himla inflation av dessa essäer om alla mysiga tillfällen när allt är snyggt och kameran ska fram och alla ler med fina kläder och dyra prylar. Gillar din blogg för att den är annorlunda. En annan blick.

Lilla Lisa sa...

Jag har aldrig kommenterat din blogg innan men nu känner jag att jag ändå vill göra det! Jag älskar din blogg och dina formuleringar (en bloggare som inte misshandlar det svenska språket, hurra!) och jag skulle bli hemskt ledsen om du slutade blogga. Fortsätt blogga! Och posta fler bilder på dig tack! Du är snygg!

Sofia (nibblah) sa...

Gosh, jag kommenterar aldrig. Trots att jag älskar din blogg, tack för att du delar med dig av dig själv såhär. Du har en fantastisk stil, är vansinnigt tjusig och underbart inspirerande! Så fint att få se dina outfits och sminkningar, du är verkligen grym på att kit:a dig, något jag uppskattar oerhört mycket hos människor generellt.

Åh, så skönt att få säga det. Tack för allt fint, vackra, smarta du! Ditt språkbruk är dessutom oerhört tilltalande. Många visa ord.