♥ TRANSLATION TOOL AT THE BOTTOM OF THE PAGE! ♥

onsdag 7 september 2011

LANVIN FALL 2011 CAMPAIGN AD - EN TANKEGÅNGInitialt: Jag fattar inte.

Sedan: Leve stillbilden...*andas ut*


Sedan: Okej, alla verkar älskar den? Är det kejsarens nya kläder eller är jag bara fullkomligt humorlös? Eller är det bara en kollektiv modeutandning över att man inte längre behöver vara bitchfaced för att vara "mode" som bubblar upp i ett skratt?

Sedan: Vill de påpeka att man inte kan dansa i höga klackar? Eller driver de med hur vita människor dansar? Eller med modellers taktkänsla i allmänhet?


Sedan: Detta är ju skit, Meisel är en av världens bästa fotografer men det är alltså så här hans bilder skulle se ut om de rörde på sig? Är film helt enkelt mycket svårare än film? Är fotografer modevärldens ordningsvakter? (Alltså, "kom inte in på filmhögskolan" - jämför med ordningsvakternas "kom inte in på polishögskolan")

Sedan: Hur gör man "mode med humor" utan att föra tankarna till Stefan & Krister eller psykisk instabilitet/dårhus?

Sedan: Jaja, whatever, det är väl kul att nån gör nåt annorlunda. Ändå roligare att kolla på än filmsnuttar föreställandes retuscherade 22-åringar som leker fancy ladies i trenchcoats med portföljer under armen, hailandes taxis på en New York-gata medans en lyxig logga fadas in i bild. Eller ligger i blomsterhav och åmar sig med vax på linsen och en oversixad version av typ en parymflaska i handen o.s.v.

Sedan: Detta kommer aldrig konkurrera ut modestillbilden men det kommer peka på dess brister och utveckla den.

Sedan: Jag lovar att alla trodde att just jag skulle älska det här?

Sedan: Tillbaka på ruta ett*

*(se 'Initialt')

9 kommentarer:

Sandy De Luxe sa...

I love it!

Millan sa...

Jo man kan dansa i höga klackar men man får banne mig lida efteråt. Fast håller med om att det inte var speciellt snygg dansstil de hade, och heller inte någon specillet snygg reklamfilm! :)

Anonym sa...

Jag tror inte att "alla" trodde att skulle tycka någonting eftersom "alla" inte bryr sig om vad just du tycker.... tror jag. Men vad vet jag, tralala.

camilla sa...

DEN SUGER!!!! Allt är dåliiiigt!!

sara sa...

herregud, orka? folk som håller på med mode asså. och tar det på sånt jävla blodigt allvar.. *meningsfullt*

Linnea sa...

Jag tycker att Lanvin helt och hållet lyckas fånga den känsla jag får när jag har klätt upp mig "damigt" för att till exempel dricka drinkar och senare på kvällen hamnar på en klubb och förgäves försöker känna mig sexig när jag dansar. Det bara går inte att dansa sexigt i tantkläder, hur snygga de än är. Om det inte är foxtrot eller vals som spelas kanske.

Annika sa...

Alltså, jag tror egentligen inte att den här reklamen har något annat syfte än att "vara rolig". Riktigt mode (alltså INTE shopping a'la chic eller så) är ju, som alla andra konstformer, ganska allvarligt och seriöst/pretentiöst, och det är väl det Lanvin försöker driva med och ber sina modeller dansa fult till dålig musik. Jag tycker inte att de lyckas, blir snarare, som du, lite konfunderad och frustrerad/provocerad. MEN tänk om jag har helt fel, och de just VILL att man ska bli konfunderad, frustrerad och provocerad? Jaja, hursomhelst känner jag inte ovan känslor i positiv bemärkelse - det finns ju otroligt mycket mode som är provocerande på ett bra sätt också.

Erica sa...

Fantastiskt roligt att läsa dina tankegångar! Tror att jag faller rätt pladask för din blogg nu. Det där med ordningsvakter som egentligen vill vara poliser fick mig att le stort!

Jenna sa...

hahaaaa + "jack white har barn med henne. . . " *pinsam tystnad*